Pla d'acció local a Elda

L’Ajuntament d’Elda va iniciar el desenvolupament del Pla Estratègic Elda 2030 www.elda2030.es, el febrer passat de 2021. Aquest Pla contempla diferents objectius i accions alineats amb l’Agenda 2030 i els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS), i recull els objectius de l’Agenda Urbana Espanyola. 

El compromís de la ciutat amb la sostenibilitat ha generat en els últims anys el desenvolupament de diferents plans, projectes i actuacions encaminades a promoure un creixement més equilibrat i equitatiu, respectuós amb el medi ambient, sensible socialment i impulsat per una economia més competitiva i diversificada. Elda s’ha adherit també a diferents xarxes estratègiques per a intercanviar experiències i treballar col·laborativament amb les diferents administracions públiques, com la Xarxa de Ciutats pel Clima (RECC) o la Xarxa de Destinacions Turístiques Intel·ligents de la Comunitat Valenciana (Xarxa DTI-CV), establint, a més, acords i compromisos sobre qüestions importants per a la societat.

Per a això, el Pla Estratègic Elda 2030 i el Pla d’Acció local de l’Agenda Urbana d’Elda, està suposant un procés reflexiu i obert a la població que amb la finalitat de traçar un nou full de ruta estratègic i operativa per a la ciutat.

El pla d’acció local servirà per a implementar el model de ciutat que s’ha definit en el PE Elda 2030, permetent presentar a Elda com a ciutat pilot i pionera en la implementació de Plans d’acció local, convertint-se en referent per a altres ciutats.

L’Ajuntament d’Elda ha sigut beneficiari directe de les ajudes dels Fons Next Generation UE, destinades a l’elaboració del Pla d’acció local de l’Agenda Urbana Espanyola en el marc de l’Ordre TMA/957/2021, de 7 de setembre. 

La convocatòria que finança aquestes actuacions es correspon amb la Inversió I.06 relativa al Programa d’ajudes per a l’elaboració de Projectes pilot de Plans d’Acció Local de la AUE, dins de la Component 2 del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència, denominat “Implementació de l’Agenda Urbana Espanyola: Pla de rehabilitació i regeneració urbana”. BDNS[1]: 583366.

[1]Base de dades Nacional de subvencions.

Súmate al Plan participando en la encuesta que hemos elaborado:

Eixos del pla d'acció

Ordenar el territori i fer un ús racional del sòl, conservar-lo i protegir-lo.

Evitar la dispersió urbana i revitalitzar la ciutat que existeix.

Previndre i reduir els efectes del canvi climàtic i millorar la resiliència.

Fer una gestió sostenible dels recursos i afavorir l’economia circular.

Afavorir la proximitat i la mobilitat sostenible

Fomentar la cohesió social i buscar l’equitat.

Impulsar i afavorir l’Economia Urbana.

Garantir l’accés a l’Habitatge.

Liderar i fomentar la innovació digital.

Millorar els instruments d’intervenció i la governança.

En què et podem ajudar?

IDELSA amb CIF: P-5306602-C, com a responsable del tractament i legitimat pel seu consentiment, tractarà les seues dades amb la finalitat de gestionar l’enviament d’informació i prospecció comercial i enviament de butlletins informatius. No cedim la informació a tercers excepte per imperatiu legal. Té dret a accedir, rectificar, oposar-se i suprimir les dades, així com altres drets, com es detalla en la segona capa d’informació. Pot consultar informació addicional i més detallada sobre Política de privacitat i Protecció de les seues dades personals. P-5306602-C